21-годишният криминоген от Италианската махала Николай Трингов, който е обвинен за сводничество, даде странни обяснения в бургаския съд по време на гледането на мярката му за неотклонение, пише "Флагман". 

Той през цялото време твърдеше, че не е принуждавал да проституира сочената за жертва на престъплението Милена Т., а само й дал терен в дома си. Съвкупленията с клиенти тя извършвала в на ул. „Княз Борис I“ 79 в ж. к. „Възраждане“.

Николай Трингов този път загази здраво, защото ако бъде доказано, че е виновен, той е извършил настоящото деяние, докато изтърпява предишно наказание, в условията на изпитателен срок, върху него ще се стовари цялата строгост на закона и ще получи поне няколко години затвор.

„С тази госпожа, с Милена, се запознахме преди 5-6 месеца. Харесахме се, тя ми идваше на гости и ме врътна за тази схема, че така може да се правят пари. Тя си работеше, аз нямам общо. Работеше със сестра си както в ж. к. „Меден рудник“, така и в „Славейков“ и в центъра при свой приятел.

Когато ме нямаше, работеше и в моя дом. Не съм я карал насила. Тя правеше това, дори в началото бях против, но много я харесвах, затова се съгласих. Обявите са от нейно име, нямам нищо общо с това, не съм вдигал и телефона да говоря с клиенти“, каза Николай Трингов пред Районния съд в Бургас.

Клиентите са намирани чрез обява в "ало.бургас".  21-годишният криминално проявен бургазлия е обвинен в склоняване към проституция приятелката си Милена, както и в упражняване на тормоз върху нея. По данни на прокуратурата – той дори е инжектирал Милена с неопределена субстанция. Освен сочената за жертва са разпитани и трима свидетели.

По време на гледането на мярката за неотклонение съдия Николай Гемеджиев каза, че е одобрил протокол за изземване на презервативи и вибратори от адреса на Трингов в ж. к. „Възраждане“.

„Това са нейни неща. Аз я оставях, за да не гледам такива неща“, кълнеше се той пред съда. Уредите за самозадоволяване са открити в спалнята му, не е ясно от кого и как са използвани. 


Трингов наведе глава в съда, но за малко, само за снимката

Служебният му защитник пък – Данаил Средков, използва иновативен подход, за да докаже, че клиентът му трябва да получи по-лека мярка за неотклонение, а именно – домашен арест. Адвокатът обяви, че проституцията не е наказуема, а само сводничеството и цитира няколко държави по света, където най-древната професия е легализирана.

„Проституцията, според Доклад за правата на човека, е част от човешката свобода да контролира тялото и свободата си“, каза Средков, а журналистите го гледаха с недоумение. Той през цялото време буташе телефоните на медиите и настояваше, че не бива да бъде сниман, въпреки че изпълнява служебните си задължения.

„Не е правилно някой да ограничава свободата на другия или да посяга върху чуждата телесна неприкосновеност. Това всеки трябва да го знае. Не знам какво е знаел моят клиент. И двамата твърдят, че са били близки. Не отговарям за действията на човек, на когото съм назначен за служебен защитник.

Тормозите клиента ми, снимате го в близък план, в който нямате право. Съдията ви позволи да снимате общ план“, твърдеше адвокат Данаил Средков. Не публикуваме видеозаписа с адвокат Средков, тъй като той на няколко пъти заплаши журналистите, че нямат право да го снимат и се държа меко казано странно спрямо представителите на четвъртата власт. 

За разлика интересното ноу хау в защитните тези, показано от адвокат Средков с не особено сериозна аргументация, прокурор Мариана Калудова от РП-Бургас изложи позицията на държавното обвинение безупречно, като всяко от твърденията си подкрепи на базата на иззети доказателства или свидетелски показания и поиска задържането му под стража.

Обвинението срещу Николай Трингов ще бъде по чл. 155, ал. 3 от Наказателния кодекс – за сводничество, което е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 хиляди до 15 хиляди лева. Николай Трингов е установен след сигнал на граждани, действал е в свое жилище и в дома на приятел.

„Има данни за осъществяване на физическо насилие, което ще се докаже със съдебно-медицинска експертиза до дни.  Сочената за жертва не е подала жалба под страх да не бъде открита и да не се осъществи физическо насилие спрямо нея“, каза представителят на държавното обвинение.

По думите на прокурор Калудова, Милена веднъж е успяла да избяга от Николай, но била открита, над нея е упражнено физическо насилие, била удряна с шамари по главата от насилника си и отново принудена да приема клиенти.
 


С маркови маратонки и високо самочувствие се представи 21-годишният Николай в съдебната зала

Съдия Николай Гемеджиев уважи искането на прокуратурата и остави в ареста Николай Трингов. задържане под стража.

Главните основания, които изтъкна, са, че Трингов е извършил деянието в изпитателен срок, както и че е отправил 3 закани за убийство с газов пистолет спрямо 3 деца, нанесъл е една средна и една лека телесна повреда при култовото си изстъпление в бургаския ж.к. „Лазур“ през 2019 г. 

Видимо недоволен от решението на съда, Трингов опита да спори и обясняваше действията си спрямо децата с думите: „беше самоотбрана“.

„Не смятам, че е възможно да бъдете под домашен арест, не сте самотен родител, не гледате болни родители, не страдате от заболяване. Ако останете на свобода, считам, че ще повлияете на свидетелите, чиито показания ще доказват деянието ви“, каза съдия Гемеджиев.

Бил съм под домашен и е нямало проблеми с това, продължи да упорства криминално проявеният млад бургазлия.

В съдебната зала стана ясно още, че Трингов е безработен и въпреки че е на 21 г., все още не е завършил средното си образование, в момента учел във вечерното училище. И тъй като нямал други доходи, тези от сеансите на Милена били основното му препитание.

Николай Трингов е внук на уважаван общественик от Бургас, но явно е сериозна издънка в семейството.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ