СДВР предприе специализирана полицейска операция на територията на малките населени места. В действията участват и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, уточниха от МВР. 

Във връзка с постъпили сигнали за груби нарушения на обществения ред и наличие на данни за извършени престъпления от днес стартира специализирана полицейска операция по малките населени места в обслужваната от СДВР територия. 

Целта е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, както и набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер, или нарушения на обществения ред на територията на селата Световрачене и Войнеговци и град Нови Искър. 

В рамките на операцията през днешния ден бе извършена проверка и на 36-годишен рецидивист, жител на село Световрачене, на когото с определение на Софийски градски съд бе изменена предишна наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. 

БЛИЦ уточнява, че става дума за Венцислав Дамянов, известен като „Венци боксьора” и Страшилището на Световрачене, който преди дни бе арестуван, но малко след това пуснат на свобода.

Установено е, че мъжът е бил без електронна гривна, разпоредено е районният инспектор да извършва проверки на мъжа на всеки час, същевременно е подготвено и искане за поставянето на съответната гривна. 

Потресаващо ВИДЕО 18+ от зверствата на страшилището на Световрачене

Само за периода 2006 – 2018 г. той е задържан 9 пъти във Второ РУ. Мъжът е с множество криминални прояви. Привличан е в качеството на обвиняем по 15 досъдебни производства, образувани в периода 2004-2018 г. за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на организирана престъпна група; подкуп на длъжностно лице; престъпления с наркотици; управление на МПС с отнета шофьорска книжка. За периода 2005-2019 г. има 8 осъдителни присъди.

Засилените полицейски проверки ще продължат в рамките на няколко поредни дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!