5 000 лева парична гаранция е определена за полицая, в чиято кола бяха открити наркотици, съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията в Кюстендил. От там допълниха, че ако тя не бъде платена до пет дни, ще му бъде взета мярка "задържане под стража". 

В лекия автомобил на служителя на реда са открити три плика с марихуана и два с метамфетамин. След това е претърсен и дома му. Намерено е наркотично вещество, което е реагирало положително на марихуана. Иззети са и електрическа везна и мелница, тип гриндер.

Пак издънка: Спипаха столичен полицай наркодилър с една торба дрога

Известно е, че служителят не е осъждан за престъпления от общ характер, отказал е проба, не може да му бъде повдигнато обвинение, че е шофирал под въздействието на наркотици, но ще му бъде повдигнато такова за държане на високо рискови вещества.

За такова провинение законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба до 6 000 лева.

32-годишният мъж се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Представил се е за служител на МВР – в столична структура. 

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи на наркотиците. Няма данни намерените вещества да са били предназначени за разпространение.

Полицаят е служител в Шесто управление на МВР, а преди това е работил в жандармерията. Той е в системата на МВР от 2013 година. По време на задържането не е бил на работа. Пътувал е сам в колата. 

По данни на struma.bg. сгафилият полицай се казва Р. Велков. Той е управлявал личния си автомобил „БМВ X5“.

Велков е син на известно кюстендилско семейство.

Няма информация дали е имал за цел разпространение на наркотичните вещества.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук