Кои са най-големите грабежи на крупни суми пари в страната за последните няколко години? Най-много пари от инкасо автомобил са откраднати през юни 2012 година, съобщава Нова телевизия. 

В Пловдив охранителят Георги Енев, известен като Жоро Милионера открадна 1.5 милиона лева от инкасо кола, която сам е карал. Той се предаде дни след обира, но не върна взетите пари. Осъден беше на 12 години затвор.

Февруари 2016-та. Посред бял ден в паркинга на търговски център на бул. „Цариградско шосе” в София са откраднати близо 400 000 лв.

Извършителите са били въоръжени с автомати. Стреляли са във въздуха и по инкасо автомобила. Бяха заловени след друго престъпление.

През септември 2017-та трима мъже обраха инкасо автомобил в Столичния квартал "Овча купел". Извършителите  заплашили охранителите на бронирания автомобил и взели 400 000 лв.

През март 2018 четирима души извършиха обир на инкасо автомобил в Плевен. Взети са над 200 хиляди лв., които са от оборота на голям хипермаркет. Парите впоследствие бяха намерени.