Целият криминален контингент в Поморие се разпитва цял ден заради палежа на автомобил на криминалиста, пише Флагман.бг, позовавайки се на източници, близки до разследването. 

Служителят на МВР, чиито инициали са В.П., от години е в системата. Дълго време е работел в РУ-Поморие, но от близо две години е в отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас. Прехвърлен е в Дирекцията заради добрите резултати, които е показал в работата си. 

Предполага се, че извършителят е от Поморие. 

Запалената кола се намира пред РУ-Поморие

„Като криминалист в РУ-Поморие той засегна много интереси сред контингента в града. Не е особено харесван от ъндърграунда. А почеркът изглежда точно на местните престъпници. Именно те отмъщават по този начин, палейки коли“, разкрива източникът. 

По непотвърдена информация, палежът е извършен около 3:00 ч. тази сутрин. Заради ранния час никой не е станал свидетел на престъплението. Колата е била паркирана на метри от дома на ченгето. Сградата, в която живее обаче, разполага с камери за видеонаблюдение, които са обърнати точно в тази посока.

Записите са иззети, като на тях се вижда, че извършителят е маскиран, но оставил достатъчно следи. Въпрос на часове е да бъде установен кой е, казаха още разследващи. 

Автомобилът Фолксваген Пасат вече е преместен пред РУ-Поморие, а случая се работи от най-добрите колеги на ченгето от „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас.

Фолксвагенът бил паркиран на мястото на бялата кола - на метри от дома на криминалиста. Пред сградата са разположени камери за видеонаблюдение, които са заснели цялото престъпление, записите са иззети

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук