Протестите срещу безотговорното шофиране в Стара Загора продължават. Тази вечер десетки граждани се събраха на кръговото на ул. "Христина Морфова", близо до мястото, където в петък младеж блъсна с автомобила си три жени на тротоар. 

Основният мотив на инициаторите на протеста е фактът, че са подавани множество сигнали до отговорните органи за безконтролното шофиране или „дрифтене“ в тази част на града, но те не са взети под внимание, информира БНР. 

"Протестирам срещу комплексарщината на пътя, която от години тормози нормалните хора и то не само в Стара Загора. Гневът на хората е абсолютно справедлив, защото това, което се случи е поредният инцидент и полицията и прокуратурата трябва да се задействат и да защитят хората", коментираха хората от протеста.

По-рано днес протестиращите блокираха за два часа и входа на районната прокуратура и опитаха да нахлуят вътре, докато в сградата имаше брифинг за катастрофата. Стана ясно, че 18-годишният шофьор е задържан за 72 часа, той има 4-месечен стаж като шофьор, но има и предишни провинения, включително и фиш за превишена скорост. Три жени пострадаха при катастрофата.

23-годишно момиче е в тежко състояние  и с ампутиран крак, а други две жени са в болница с различни травми. 

Протестите продължават и в понеделник, като гражданите се събират в 8:30 пред сградата на КАТ в Стара Загора. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ