Смразяваща кръвта драма със 17-годишно момиче и 25-годишен рецидивист се е разиграла в град Цар Калоян.

17-годишно момиче е пострадало при пожар в Цар Калоян. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Сигналът за инцидента е подаден на 16 ноември 2021 г. в 19.54 часа в ОЦ при РДПБЗН – Разград. Съобщено е за пожар в къща на ул. „Васил Левски“ 22 в гр. Цар Калоян, общ. Цар Калоян. Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил от УПБЗН – Цар Калоян.

При произшествието е пострадала млада жена с инициали Х.М.Я. (на 17 г.), която е с изгаряния II-ра степен, 30% на цялото тяло. Транспортирана е от екип на ЦСМП – Разград в болнично заведение за лечение.

Унищожено е домашно имущество, опушени са стени – 100кв. м, изгорели са бяла и черна техника и дограма. Спасена е къщата.

Малко по-късно обаче се появи и информация от МВР, която заплита мистерията.

„Сигнал за пожар в частен дом в град Цар Калоян е получен около 20.10 часа на 16 ноември. При пристигане на място служители на МВР установяват 17-годишно момиче с изгаряния по тялото. 

По първоначални данни пострадалата е нападната от 25-годишен рецидивист от град Цар Калоян. 

Момичето е откарано в болница в Русе с опасност за живота. 

Незабавно са предприети действия по издирване на извършителя и автомобила БМВ, с който се придвижва. Лицето е криминално проявено и осъждано за изнасилване и грабежи. Последно е лежал в затвора през 2019 година.

Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та. Към момента оперативно-издирвателните действия продължават. Уведомен е окръжен прокурор. По случая се води разследване за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.2 от НК“, заявиха от МВР.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!