В резултат на упорита работа от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик съвместно с колегите им от „Териториална полиция“ под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик е разкрито убийство.

Сигнал за случилото се подал полицейски служител обслужващ района на пазарджишкото село Черногорово.

На мястото незабавно били изпратени екип от криминалисти, експерти, разследващ полицай, полицейски и младши-полицейски инспектори. При пристигане на мястото органите на реда открили в избено помещение на необитаема къща 31-годишен жител на селото.

По трупа разследващите установили видими следи от насилие, като били установени удари в областта на главата. Паралелно с извършването на щателен оглед в присъствието на съдебен лекар са предприети всички необходими оперативни и процесуални действия, като незабавно бил уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От местопроизшествието са иззети веществени доказателства, биологични и дактилоскопни следи. Станало ясно, че извършител на тежкото престъпление е 28-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. След убийството той избягал от местопрестъплението и се укрил.

В резултат на предприетото издирване и със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив и 2-ро районно управление той е задържан в града под тепетата.  

Обвиняемият и пострадалият се познавали. Мотивът за извършване на убийството е личен, според събраните доказателства.

Извършителят е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

По делото се извършват активни действия по разследването.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Окръжна прокуратура – Пазарджик е привлякла като обвиняем 28-годишния мъж за това, че на 13 юни 2021 г., в с. Черногорово, обл. Пазарджик, умишлено умъртвил С.А., на 31 г., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив- престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 12 вр. предл 1 вр. чл. 115 вр. чл. 29 ал. 1 от от Наказателния кодекс.

Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ