На АМ „Тракия“ е кошмарно. Пороен дъжд се излива в участъка между Пазардvик и Пловдив, а чистачките едва смогват да изчистят, съобщава "Флагман", позовавайки се на човек, който пътува от София към Бургас. 

Много шофьори са преценили, че е по-безопасно да спрат в аварийната лента и да изчакат дъждът да намали.

„И от двете страни аварийната лента е пълна със спрели автомобили, включително спряхме и ние, защото видимостта е нулева. Малко преди отбивката за Пазарджик леко ръмеше, а после започна да вали като из ведро. Дано скоро да спре, че да успеем да тръгнем, иначе сме в капана на дъжда“, пише той. 

За днес е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици в 13 области в Западна България, сред тях са именно Пловдив и Пазарджик. За днес няма опасност лошото време да достигне и Бургас, но според синоптици утре и по Черноморието се очакват валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен северен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С.

Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места в източната половина от страната, а в западната - вероятността за валежи е малка.

Видео: Флагман