Ако някога сте си мечтали да притежавате зашеметяващ частен остров в средата на Карибите или просто искате да преживеете останалата част от дните си в красива самота, сега имате шанса.

Всичко, от което се нуждаете, са 85 млн. долара. Сумата е огромна, но само помислете какво ще получите срещу нея.

Островът, известен като Little Pipe Cay, се намира в средата на Бахамските острови, на около 430 км от брега на Маями, скрит в архипелага Exumas.

Напълно необитаем до съвсем скоро, той все още се гордее с удивителни 153 780 кв. м сравнително недокоснати земи. Разполага и с четири чисти бели пясъчни плажа, които се мият от вълните на ясния син океан.Според вестник Express, настоящите собственици на острова са работили неуморно през последните 15 години, за да преобразуват собствеността си.

Сега на него са разположени пет отделни къщи, всяка със зашеметяващ изглед към океана. Има общо девет спални и девет бани, разположени във вилите, всяка от които е напълно обзаведена.

Имотът разполага със собствен плувен басейн, спа център, място за настаняване на персонала, различни стопански постройки и 24-часова охрана.

И ако това не ви е достатъчно, време е да научите за холувидската слава на острова, който се каните да купувате. Той е използван за снимките в няколко филма от поредицата Джеймс бонд, както и за Карибски пирати. 

Единственият начин да стигнете дотам е с яхта или хидроплан. За щастие, ако имате 85 милиона долара за остров, сигурно имате няколко останали за хидроплан и пилот.

Little Pipe Cay се намира само на около 3 км от Big Major Cay, където можете да поплувате със световноизвестните плувни прасета, както и да се отдадете на едни от най-добрите гмуркане в света.Ако някой от бъдещите купувачи се интересува от проучване на околните океански води и острови, Little Pipe Cay също така разполага с кей с лодки, оборудване за водни спортове и огромен док, който само чака мегаяхта за акостиране.

"Голяма привилегия е да притежавате изключителните права върху продажбата на един от най-вълнуващите недвижими имоти, с които някога съм работил", казва в изявление Едуард де Мале Морган, ръководител на карибското бюро на Knight Frank. Така че, ако имате няколко десетки (или 85) милиона долара, изобщо не се колебайте.

Вижте уникално видео ТУК