Върнахте се от отпуска и работата ви върна към предишното тягостно настроение? Трудно ви е да преживеете дните преди ваканцията? Възможно е също така и да сте в лошо настроение заради дъждовете през есента?

Добрата новина е, че има спасение. То дебне отвсякъде. Например тези седем стъпки ще ви позволят да подобрите настроението си на мига. Доказано е по научен път, пише profit.bg.

1. Изяжте малко черен шоколад

Не само че трябва да е черен, но и да е в малко количество. Максимум 200 ккал на ден. Това лакомство не е особено приятно на вкус, но то провокира повишаване на нивото на серотонина. При това за минимум време.

2. Помедитирайте


Дори за няколко минути. Може да го направите в офиса или у дома. Тук няма нищо свръхестествено. Медитацията помага за справяне в стресова ситуация, която често е причина за лошо настроение. Наедно с това, въвеждате мислите си в ред.

3. Разходете се или направете кратка разгрявка

Можете отново да приложите този метод в офис обстановка. Учестеното сърцебиене е един от факторите за стимулиране на производството на хормона на щастието.

4. Слънчеви бани или просто седнете до прозореца 

Ултравиолетовото лъчение е враг на кожата, но и съюзник на доброто настроение. Изследване на Харвардската медицинска школа показа, че продължителното пребиваване на слънце активира тези участъци в мозъка, които действат като морфин.

5. Изяжте нещо, съдържащо омега-3 мастни киселини  

Например няколко ореха или суши с червена риба. Така гарантирано ще подобрите своето настроение и заедно с това ще стимулирате интелектуалната продуктивност, както и доброто състояние на кожата.

6. Спешно изяжте кофичка кисело мляко  

Оказва се, че “залежите“ от серотонин са съсредоточeни не в главния мозък, а в червата. Поради това е добра идея да подобрите работата на стомашно-чревния тракт.

7. Прегръдки

Това е най-достъпният начин за подобряване на настроението. Физическата проява на любов и привързаност ще ви спаси от депресивното състояние.