Управителят на МБАЛ-Разлог д-р Божидар Велев е с положителна проба за коронавирус. Болничният шеф лично потвърди информацията вчера.

За момента той е на домашно лечение и е в добро общо състояние, пише struma.bg.

Общо 29 са установените случаи за община Разлог през двата почивни дни. От тях 19 са в Разлог, 8 в Баня и по един в селата Бачево и Годлево. Допълнително установените нови случаи в Банско са 5, както и 1 в Белица.

Тежка остава ситуацията в МБАЛ – Разлог, където настанените за лечение са над 75 души, а заболелият персонал е доста.
Във вчерашния ден община Белица направи благороден жест и дари 5000 лева на МБАЛ – Разлог в битката срещу коронавируса.

На фейсбук страницата на община Разлог кметът Красимир Герчев лично благодари на колегата си Ревански: „Изразявам своята благодарност и възхищение от благородната постъпка на кмета на община Белица Радослав Ревански за проявения жест на хуманност и доброта, изразени в безвъзмездното дарение на стойност 5 хиляди лева, за МБАЛ – Разлог”, написа инж. Герчев.

„Битката с Covid-19 не е лека и трябва да се помага за лечението на хората и лекарите в Covid отделенията”, сподели кметът на община Белица Радослав Ревански.

Той отправя своя апел към хората от всички общини в региона да се присъединят и да дадат своя принос към болницата в Разлог:

“Всички ние, гражданите на Разложки регион, трябва да гледаме към болничното заведение като към нашата болница”, каза градоначалникът и от свое име, и от името на гражданите на община Белица благодари на всички лекари и на медицинския персонал, които в дълги безсънни дни и нощи през тези дълги месеци се борят за живота на хората и правят всичко възможно да го опазят.

С дарението ще бъдат закупени предпазни материали и необходими консумативи за работа на персонала в МБАЛ – Разлог.