Група от десетина сирийци е нападнала фризьорски салон на свой сънародник в Харманли. Екшънът се е разиграл снощи в центъра на града, сигнализират и местни жители.

Те написаха в социалните мрежи, че е имало меле между бежанци в района на бившата автогара, като са счупени витрини на фризьорски салон и други обекти.Харманлийци казват, че са хвърляни камъни, като по чудо няма пострадали.Владимир Василев разказва:
Нападнаха ни, имаше около 15-20 човека в района на автогарата, те изскочиха разгневени от към „Алан маркет“ и започнаха да хвърлят тухли и камъни по-случайно пребиваващите хора там, не провокирани по никакъв начин от присъстващите наоколо.

Joro Drumev:
От доста време ги гледам тези маймуни, близо съм около тях. Но тази вечер ситуацията ескалира, не може няколкостотин цигани от еди къде си да идват в нашата държава, в нашия град и ние да им сваляме шапка. Утре с тези камъни ще пострада някои от нас, някой от нашите близки или деца. Този лагер или трябва да се затвори като този в Любимец или да се премахне. Защото скоро ще хвърчат отново камъни но те ще бъдат от нас по техните глави.И грам не ме интересува че онези били лекари, учители или какви си там. Аз виждам едни изроди, които нито са полезни за града ни, нито мястото им е тук. Обикалят без абсолютно никакви правила. Мизерия и болести, кражби и какво ли не. Това ли заслужават малкото останали в този град? Лека и спокойна вечер.


 
Deyan Ivanov:
Полицията си свърши работата! Но пак казвам, трябва да се вземат превантивни мерки за да не се случват тези ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
 
Данка Христова
Имаше време, когато на всеки ъгъл заради тях имаше жандармерия, къде са сега? То че няма правителство е ясно, но имаме кметица нали , тя къде живее, не вижда ли какво става в града? Цялото лято превзеха единствената Градска градина, децата ни нямаше къде да играят, задяваха момичетата, а полицаите никакви реакции от тях.
 
Deyan Ivanov
Карат се между тях си, но там имаше 15 харманлийци и фучаха камъните покрай техните глави.
 
Владислав Стефанов

Талибаните счупиха центъра на Харманли, тях ли криете Българи!
 
На място веднага пристигнала полиция, а мигрантите се разбягали. Хората от града припомнят, че това е поредната хулиганска проява на бежанци и призовават за засилен контрол в бежанския център и повече полицейско присъствие в града.От пресцентъра на МВР уточниха, че конфликтът е бил между сирийците, а причините за инцидента се изясняват. Засега няма задържани, а преките извършители се издирват.

Източник: Сакар нюз, Хасково инфо

Снимки: Deyan Ivanov