Единичен случай или постоянно нападение от хлебарки във витрините на Т-Маркет в квартал Изгрев? Отговорът на този въпрос идва от клиент на магазина сигнализирал с видео, съобщава TrafficNews.

Мъжът е посетил магазина, намиращ се в квартал Изгрев на ул. „Герлово” с идеята да закупи вечеря от топлата витрина на магазина, но уви - той твърди, че се е натъкнал на разочароваща гледка, която веднага е документирал.

От изпратения видеоматериал се вижда как хлебарка свободно лази из вътрешната част на витрината, пълна с готова храна.

Озадачен от ситуацията той е отправил въпрос към персонала дали това се случва постоянно, като по думите му те спокойно отвръщат, че ситуацията е често виждана.

Потърсени за коментар от веригата магазини заявиха, че веднага е започнала проверка и не са запознати с друг такъв случай, както твърди персоналът. Те добавиха още, че в обекта към момента има технически проблем с инсталацията, за който проблем вече са взети необходимите мерки.

Ето отговора на Т-Маркет без редакторска намеса:

Във връзка със заснето видео в обект T MARKET намиращ се на адрес  Пловдив, ж.к. Изгрев, ул. Герлово, част от верига магазини, управлявани от „Максима България“ ЕООД :

В обекта към момента има технически проблем с инсталацията, за който са информирани всички засегнати лица. Незабавно са взети необходимите мерки за спазването на процедурите по програмата за самоконтрол и добри производствени и хигиенни практики - направено е генерално почистване на обекта и дезинфекция на контактните с храни повърхности;

Поставени капаци на сифоните; Препаратът дал резистентност е сменен от препарат с друга активна съставка; Поставени са нови мониторингови точки за хлебарки, за да има своевременна информация за състоянието на обекта; Технически отдел ще предприеме необходимите ремонтни дейности при видимите дефекти.

Съгласно политиката ни за борба с вредителите, във всеки наш обект специализирана външна фирма прави профилактичен преглед 1 път в месеца, а при сигнал до 24 часа.

„Максима България“  ЕООД цени спокойствието и комфорта на своите клиенти и работи постоянно за подобряване на своята дейност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук