В акцията за издирването на изчезналия от Перник Емил Боев се присъединяват планински спасители с кучета, представители от дирекция "Аварийна помощ и превенция" при Столична община, служители на ОДМВР-Плевен с термокамера и дрон, хеликоптер от специализирания отряд "Въздушно наблюдение" – МВР, както и множество допълнителни технически средства.

Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Последни новини за изчезналия Емил от Перник

Днес на терен отново излизат и служители от всички подразделения на ОДМВР – Перник, РДПБЗН – Перник, Клуба по делта и парапланеризъм и доброволци. Уведомени са и съседните областни дирекции на МВР, които също се включват в издирвателната акция. Предприето е претърсване на голям район в югозападната част на община Перник.

25-годишният Емил Боев е в неизвестност от 28 януари и е обявен за общодържавно издиране. Според данните, той е пристигнал в гр. Перник предния ден във връзка с кукерските празници. Висок е около 180 см, с кестенява коса, брада и мустаци. Облечен е с камуфлажно яке и тъмен панталон.

Всички, които разполагат с информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

По-рано стана ясно, че камера е заснела 25-годишния мъж как тръгва в посока към гората над Перник, съобщава Bulgaria ON AIR.

Доброволци и приятели на мъжа вече са тръгнали към предполагаемото място.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук