За инцидента разбрахме от клипа, който ни показаха родителите на едно от момичетата. Причината за боя е, че едното от момичетата е харесало снимка в Инстаграм на някакво момче.

Това е поводът да се съберат и да започнат да се обясняват. Преминали са към физическа саморазправа, съобщи пред Нова телевизия директорът на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора.

Както БЛИЦ съобщи, на 26 февруари в двора на училището две момичета се сбиха, а видео, запечатало случката, бе разпространено от възмутена жена.

„Имало е други ученици, които и с помощта на охраната са успели да ги разтърват”, добави директорът.

Той каза още, че е разговарял и с двете момичета. Ученичките са се извинили една на друга. Момичето, което нанася ударите, няма други провинения.

Работата с ученичките продължава.

Всеки момент в гимназията за среща трябва да дойдат родителите на двете момичета, стана ясно още от думите на директора.

„До този момент инциденти от такова естество не е имало. Това, което трябва да се случи е екипът на училището да обръща сериозно внимание на такива неща, да работи с родителите и учениците.

Училището трябва и да се отнася по-сериозно към сигнализирането и да реагира веднага. Случката е от четвъртък, а информацията стигна до нас в понеделник.

Агресията е много сериозно и не знам от какво е провокирана. Трябва да се работи и с ученика, който снима клипа, защото вместо да сигнализира за случката той я наблюдава и заснема”, каза Татяна Димитрова началник на инспектората по образование Стара Загора.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ