"Процедурата по избор на оператор за регионалното депо на Благоевград, която проведох, е абсолютно законна и изцяло в интерес на Общината.

Това се потвърди с решение на Комисията за защита на конкуренцията".

Това написа тази вечер на своята фейсбук страница бившият кмет на областния център на Пиринско – Атанас Камбитов, информира kmeta.bg 

Той подчертава, че едноличното решение на настоящия управник Румен Томов да спре процедурата и да не подпише договор с фирмата-победител струва на благоевградчани до момента 1 150 000 лева.

Камбитов пише, че заповедта за спиране и отказът да се подпише договор с избрания оператор от сегашния кмет е абсолютно незаконосъобразна и в ущърб на Общината, пак потвърдено от КЗК.

„Преди месеци той, най-вероятно от незнание, а може би воден от други подбуди (това е работа на Прокуратурата), подведе колегите от другите общини, по-точно ги излъга.

След това три месеца лъга всички - лъга на пресконференции, пред местни и национални медии, и днес ни лук ял, ни лук мирисал, под мотото: „Аз съм Законът, КЗК нищо не разбира, но защото сме притиснати от времето…“ (Еврика) реши да подпише договора, пак услужливо криейки се зад гърбовете на колегите си”, пише Атанас Камбиов.

Той е категоричен, че такова решение на Сдружението не е необходимо. И пояснява, че възложител по процедурата е единствено и само Община Благоевград, респективно кметът, по две причини - депото е на територията на община Благоевград и комплексното разрешително е издадено на Община Благоевград.

„Много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари – 1 150 000 лева! Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти, извадени от контекста, от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси!”, завършва своя пост във фейсбук Атанас Камбитов.