Карлово вече има мост на влюбените, където хората, които се обичат, могат да заключват чувствата си и да се орисват винаги да са заедно. Надяваме се това да стане една от атракциите на града, особено и след като известният мост на влюбените в Париж „Понт дез артс“ вече го няма, тъй като през 2015г. властите премахват перилата с тоновете катинари, понеже част от моста се срутва под „тежестта на любовта“, коментираха организаторите. По инициатива на сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина" и Ротари клуб-Карлово вчера Арапският мост бе преоткрит като „Мост на влюбените“.
На церемонията присъстваха и представители на Софийския университет от Катедра "Културология и социология"- професор Дичев и неговия екип, които правят проучване за нагласите на общността към създаването на нови културни продукти в малките градове. Разбрали за инициатива, те пристигнаха от София специално за откриването. Лентата прерязаха заместник-кметът на Карлово Данка Люртова и председателят на Ротари в града Христо Тахчиев. 


 
Първи имаха шанса да заключат любовта си двойка младежи от Клуба по равнопоставеност на половете, чиято е идеята за моста на влюбените. Много влюбени двойки бяха дошли да заключат любовта си, те имаха възможност да пуснат и фенери на любовта. Всички фенери полетяха към Балкана, а мостът има и нова придобивка- две влюбени гълъбчета, дарени от Теодор Шойлеков, член на Ротари клуб Карлово и председател на Общинския съвет. 


 
Гълъбите са символ на верността и вечната любов, тъй като прекарват целия си живот с един брачен партньор и в отглеждането на малките се грижат и майката и бащата, обясниха На моста предстои да бъде поставена и обозначителна табела, за да знаят всички жители и гости на града, че това е мостът на влюбените и че могат да "заключват" на него любовта си. Междувременно в карловското село Климент инициативни младежи откриха вчера пейка на влюбените.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ