Автомобилът, който причини тежката катастрофа на булевард "Руски“ в Пловдив, се е движил с над 150 км/час. Камерите на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта“ към община Пловдив са заснели движението му, съобщи Георги Стоилов, шеф на фирмата.

Направо е страшно! Мястото на касапницата с 2 трупа в Пловдив е било пълно със...

Както БЛИЦ писа тежкият инцидент стана рано в понеделник около 3:30 ч. и отне живота на двама млади – 21-годишно момче и 20-годишно момиче. Мощен джип се е врязал с висока скорост в дървета. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. "Шести септември“. Според изчисления на експертите от общинската фирма колата се е движила с изключително висока скорост - над 150 км в час. Записите са предадени на полицията. От общинското предприятие планират да сложат допълнителни камери, които да намалят тежките катастрофи на булеварда, съобщи btv.

Умишлено убийство стои зад ужаса с два трупа и разцепен джип в Пловдив

В същото време стана ясно, че пловдивчани отправят призив към кмета на Града под тепетата да обяви ден за траур.

"Кмете, обявете ден на траур след трагедията с двама загинали младежи."

Този призив отправиха пловдивчани към градоначалника Костадин Димитров в социалните мрежи. Десетки са мненията, според които трябва да се обяви ден на траур в памет на Кристиан и Теодора, които починаха на място след жесток сблъсък на бул. "Руски". 

"Кмете, общинари, вземете обявете поне ден на траур заради катастрофата. Когато има замесени държавни служители, още след случката се обявява утрешния ден за траурен, това трябва да се случва за всички наши съграждани.

Независимо дали е нещастен случай или сами са си виновни, трябва да се обяви траурен ден", гласи само един от многобройните коментари в тази насока.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!