Млада жена на 43 години от Враца е починала тази нощ пред очите на невръстното си дете, докато чакат с мъжа й да бъде приета в спешно приемно отделение във Враца, предаде „Конкурент“.

За случилото се сигнализира потресен врачанин, който е станал свидетел на цялата ситуация тази нощ.

Мъжът е качил в личния си профил видео, на което се вижда как жената, мъжът й и детето чакат пред регистратурата в спешно приемно отделение на врачанската болница, а работещата вътре съвсем спокойно си разбърква кафето и няколко пъти пита мъжа дали й знае ЕГН-то й. През това време главата на жената клюмва назад и тя губи съзнание пред очите на малкото си дете.

Секунди преди това мъжът обяснява на жената зад „стъкления похлупак“, че от два дни жена му е пила „Флудрекс“, а нощес се е събудила и му казала, че не може да диша. Пила е само вода, но състоянието й се влошило и се обадили на тел.112, след което дошла линейка и ги оставила там.

Според снимащия видеото, жената е починала още пред регистратурата, но според изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев тя е издъхнала в ръцете на реаниматорите.

По думите на д-р Керемедчиев, който вече е бил запознат със случая, 43-годишната жена е стояла около 10 минути пред регистратурата, след което е приета в реанимация, но медиците не са успели да я спасят.

Тя е имала тежка белодробна емболия, която може да е пост ковид синдром, въпреки че тестът й е отрицателен.

„Тя не умира там, но според мен тези минути там, които се виждат и на видеото, са отвратителни. Взел съм административни мерки“, заяви д-р Керемедчиев.


Видео: Иван Илиев, Фейсбук

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ