Пловдивчани продължават да бъдат изобретателни и да изграждат лични дворчета зад жилищните блокове. БЛИЦ припомня, че преди 10 дни от кметството на район „Тракия” се самосезираха, заради импровизиран двор зад блок 199 в Тракия, изграден от агресивна пловдивчанка.

Тя беше избила вратата от терасата си, като пазеше и няколко места за паркиране с туби. Така зам.-кметът на район „Тракия“- Веселина Стоянова – Анастасова съобщи, че към въпросната жена е отправено предупреждение за премахването на незаконното място в едноседмичен срок.

Напук на общината и съседите: Пловдивчанката с частен двор под панелка продължава да наглее СНИМКИ

За същото такова присвояване на общинско пространство сигнализираха пловдивчани, които обясниха, че са възмутени от своеволието на някои свои съграждани. Въпросният блок, зад който е изградено поредното дворче, се намира на улица „Къпина” в квартал Столипиново. Този път обаче наглостта на собствениците, които живеят на първия етаж във жилищната сграда е доста по-голяма.

Пловдивчаните са си вдигнали желязна ограда, а наред с това са  поставили пейка и са си изградили градинки с цветя. Мястото наподобява на това зад 199 блок в Тракия, като по същия начин вратата от терасата е избита, за да може апартаментът да се използва като къща, уточнява TrafficNews.

Живеещи във въпросния жилищен блок съобщиха, че многократно са подавали сигнали, но резултат няма. След проверка се оказа, че стълбите с козирка в съседство на дворчето, се стопанисват от ОП "Жилфонд"- Пловдив. Директорът на общинското предприятие Минко Кафтански категорично заяви, че нямат нищо общо с двора.

Стълбите, които се намират до него са напълно законни. От там добавиха още, че има разрешение от етажната собственост за изграждането на заден вход със стълбище, за да може пловдивчаните да бъдат обслужвани извън сградата.

Кметът на район „Източен” Иван Стоянов заяви, че е направена проверка на място и е констатирано незаконно строителство и обсебване на общински имот. Вече са изготвени всички документи, с които ще се изземе имота и предстои това да бъде сторено с полиция.

 „Имаме идея във въпросното междублоково пространство да изградим парк – с пейки, беседки и детска площадка, за да може хората от блоковете да ги ползват, а не да се правят подобни „частни” места върху общинска земя”, добави  районният кмет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук