Морето край Бургас завря от паламуд, чернокоп, барбун и сафрид, в добри дни има и зарган, а рибата се смеси с плажуващите в първия ден на октомври, който ни изненада с лятна жега, съобщава Флагман.бг.

На пазара „Краснодар“ има голям избор от прясна черноморска риба, дори вече продавачите се хвалят с първия царски лефер, който обаче чукна 30 лева за килограм.

Рибарите са доволни, че всяка сутрин се прибират с добър улов и дори споделят, че рибата скачала направо в лодките и корабчетата, с които те преследват пасажите.

Паламудът на пазара в момента върви от 8 лв./кг. за едрите риби до 6 лв./кг. за по-дребните. Чернокопът е по-малко и все още е дребен, затова е около 10 лв. за килограм. Сафрид и барбун можете да намерите за 7-8 лв. за килограм. Зарганът, когато го има, е от 12 до 15 лева за кило, в зависимост от размера на рибите. Тук-там се среща и хамсия от 5 лева килограма.

Черната мида с черупка държи цена 4 лв. за килограм, а ядките от рапани – между 12 и 15 лева. На някои сергии се намират все още и раци – от 15 до 30 лева килото в зависимост от размера им.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук