Мъж реши да снима мече в зоопарк отблизо и то му задигна телефона. Случката е от зоологическата градина в Стара Загора. След това мечето Тишо се опитал да погълне части от устройството, което застрашило живота му.

Таня Койчева е снимала случката и споделя: "Клипчето показва още веднъж колко недобросъвестни можем да бъдем към животните. Господин решава да снима мечетата отблизо и набързо остава без телефон. Същият настояваше служителите да му го върнат, но аз лично съжалявам за мечето."

От управата за зоопарка припомнят, че има правила, които са задължителни и гарантират безопасността както на посетителите, така и на животните. 

Понито пак ще хапе и къса пръсти, скандални СНИМКИ от Старозагорския зоопарк

На територията на зоологическата градина има камери, които записват всичко.

"Една снимка можеше да струва живота на една от нашите мечки. Лайковете в социалните мрежи не са нещо важно, напомняме го отново!

Не прескачайте оградните съоръжения
Не пъхайте телефони, ръце или различни предмети през огражденията на местообитанията
Не хранете и не дразнете животните 

Екипът на зоопарка е действал бързо и е предотвратил сериозни последици, следят здравословното състояние на мечето Тишо. 

Това не е първият случай на нарушаване на правилата в зоопарка. През пролетта пони отхапа пръста на бременна жена, решила да го погали през загражденията.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук