Топ юристът, който направи най-много пари от адвокатстването в областта на наказателното право в Бургас през последните 20 години – Благой Потеров, е обявил за продажба елитния си дом, пише Флагман.бг.

В публичния си фейсбук профил Потеров е постнал 5 снимки, от които струи лукс и стил.

Над снимките стои странен анонс: „Домът ми се продава“.

Не става ясно дали го продава съдия-изпълнител, или самият Потеров, който вече е в пенсионна възраст.

Под публикацията му в социалната мрежа веднага започнаха въпроси по отношение на локацията. 

„Да, прекрасен дом е това – намира се до Морска гара и близо до хотел Приморец“, уточнява Потеров в публичната кореспонденция.

Това е топ районът на Бургас и там един квадратен метър застроена площ на тапа към момента се продава между 2700 и 3000 евро в зависимост от това дали изложението е с гледка към морето. 

Благой Потеров се пенсионира на рождения си ден – 10 февруари 2022 г., след като успя да изкара една година като апелативен съдия

"Нямам финансови проблеми – не съм обеднял, за сведение на враговете ми. Никой не ме рекетира и живея спокойно. Няма нищо странно в това, че съм написал: „Домът ми се продава“", обясни Потеров.

Правистът каза, че става дума за мезонет на 4-ти-5-ти жилищен етаж на кооперацията на ул. „Шести септември“ номер 6. Локацията наистина е топ ъф дъ топ. Квадратурата е 250 кв. м и струва 300 хил. евро – със скъпи настилки, дограма и обзавеждане. 

Нямало нищо необичайно в постъпката на 66-годишния юрист, който е семеен и има син в столицата. Намеренията му били да продаде мезонета срещу сходен имот в София, където са и внуците му. 

„Аз от 5 години живея в къща на Минералните бани, мезонета бях купил преди 20 години от строителна фирма „Мастерс“ – бе мое семейно жилище, но с времето се оказа, че вече се нуждая от тишина и спокойствие“, каза Потеров, който искрено бе развеселен от слуховете, които са се понесли тази вечер около обявата. 

Районът действително е най-скъпият в Бургас, в непосредствена близост до този адрес на номер 4, където беше бившата детска ясла, е започната преди месец нова сграда. Мястото е точно срещу фасадния вход на бургаския Гранд, където цените със сигурност ще започнат от 3 хил. евро за квадрат нагоре. 

Благой Потеров е на 66 години. Почти целия си професионален път той извървя като адвокат по наказателни дела, името в продължение на три десетилетия стоеше в първата тройка на най-търсените защитници на хора от подземния свят.

В залеза на трудовия си път Потеров направи всичко възможно да получи престижен пост и успя да стане съдия само за една година в Апелативния съд на Бургас преди да пенсиониран през 2022 година. Той води цяла сага от съдебни битки срещу ВСС, откъдето получаваше няколко години поред системен отказ. 

След оттеглянето му от съдебната система Потеров се посвети на купони и удоволствия в хубави заведения из региона, с отрупани от деликатеси и скъпи питиета маси. Обиколи Европа и видно от снимките му в социалните мрежи прекарва дните от втората си младост подобаващо за натрупаното през годините благосъстояние. 

Благой Потеров продължава да практикува като адвокат и да бъде сред най-търсените в гилдията, тъй като познава наказателния процес и особеностите на съдебната система у нас в дълбочина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук