Шокиращо видео, от което се вижда как група мигранти буквално се подиграва на българските полицаи, се разпространява в мрежата. В едноминутното клипче се вижда как граничар се опитва да отнеме стълбата на няколко мургави нарушители. Действието, което се развива, буквално може да се определи като пародия.

Качен върху стълбата, която мигрантите са прехвърлили през оградата, полицаят се опитва с устни нареждания и ръкомахане да ги усмири и да им я вземе. Те пък от своя страна буквално му се присмиват, дори и го снимат.

Демерджиев разкри как за две минути мигрантите прескачат оградата

Полицаят дърпа, те дърпат, полицаят дърпа… И така, докато накрая той не слиза, а те не си прибират стълбата, която след малко ще прехвърлят през друга част на защитното съоръжение и ще прескочат безпрепятствено на наша територия. Някои от тях в клипа вече са успели и покорно са застанали мирно на колене, докато се развива действието.

Тик-Ток клипчето, в което престъпници се подиграват с родната полиция, е заснето и качено от самите мигранти, които очевидно се забавляват с безпомощността на нашите граничари, пише "Флагман".

Докога униформените няма да имат право да произведат най-малкото предупредителни изстрели със стоп патрони по групите мигранти, прииждащи на талази през оградата? Преди дни в схватка край Бръшлян бе убито следовото куче Ким, малко след това загинаха двама бургаски полицаи... Докога?

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук