Лятото е тук, а с него и къпането във фонтаните в страната. Първият смелчага официално откри сезона в Русе. На снимка, споделена в социалната мрежа Фейбук виждаме, че мускулест мъж се е съблякъл до кръста и е цопнал в шадравана в центъра на Русе, за да се разхлади, съобщава GlasNews.bg.

"Иванчо пак в действие", написа Тереза Димитрова, която е автор на снимката.

На фотото виждаме и няколко полицейски служители, които са насочили поглед към мускулестия мъж. Вероятно те са направили забележка на мъжа, тъй като водата в шадраваните не е за плуване, нито пък за къпане.

"В Русе сме достатъчно широкоскроени и нямаме нищо против всеки да влиза във фонтаните, стига да не замърсява водата и да не пръска минувачите. Затова градът е толкова хубав, защото тук сме само готини и позитивни хора, които се радват на живота и никога не мрънкат", коментира Марий Цвятков. Специалисти предупреждават, че водата в повечето фонтани съдържа химикали и дезинфектанти, които причиняват кожни обриви и алергии.

На много от шадраваните в страната са поставени табели, че къпането е забранено. Обикновено обаче това не се спазва.

Авторката на публикацията предполага, че в мрежата ще се появи и видео, на което ще можем да видим как въпросният индивид цопка в шадравана. Тя отбелязва, че доста хора са го снимали.

"Този яко е изплискал легена", добави Николай К. "В този случай е шадравана", отвърна му Александър Г. "Поредният ненормалник, на който се обръща внимание! А той това търси", коментира Калина Малина.

Междувременно от полицията съобщиха, че мъжът е арестуван. Наложила се и намесата на служители от сектор "Специални тактически действия". Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение, е подаден в полицията малко преди 15:00 часа.

След разговори, продължили около половин час, между униформените служители и мъжа, последният е излезнал от шадравана и побягнал, но служителите са го арестували.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук