„Гурбетът носи пари, но гурбетът носи и смърт. Тунджай имаше големи мечти, една от тях беше след време да го сочат и казват "Това е най-добрият бръснар на Кърджали". Кой да предположи, че ще го убият в бръснарски салон в Копенхаген. Това разказва съсед на опечалената фамилия на улица „Велико Търново“, цитиран от 24rodopi.com.

"Вместо мечта – ковчег, в това се превърна занаятът му. Плаче ни се и не крием сълзите си. Тежък е животът тук, в "Боровец", този свой прочит на поредната трагедия с жител на най-гъсто населения кърджалийски квартал, добавя още той и продължава:

Това е 6-ти или 7-ми случай със смърт на човек от „Боровец“ на гурбет. „Имахме и загинали на пътя, и на работното място, а сега – убийство“, казва съседът и уточнява, че в квартала живеят 8 000 души, но реално са много по-малко. Хиляди са на гурбет.

Припомняме, че както БЛИЦ писа 17-годишният Тунджай Ердинч Сабри бе убит в Копенхаген, в район „Родовре“, на работното си място. Последното му движение било да пристъпи напред и да застане между двамата килъри и собственика на бръснарския салон.

„Вероятно е мислел, че убийците няма да посмеят да стрелят срещу него. Искал е да спечели време за „патрона“ си“, разсъждава един от братовчедите на Тунджай. За нещастие тийнейджърът сега е в моргата, а забърканият се в тъмни дела работодател бере душа в интензивното отделение.

Двама мъже, облечени в черни дъждобрани, влезли в бръснарницата в ранния петъчен следобед. Пристъпили като клиенти, но след бърза размяна на реплики извадили оръжия и започнали да стрелят.

Тунджай бил прострелян във врата, „патронът“ му – в корема. С лека повърхностна рана на ръката е 15-годишен ученик от близкото училище, който дошъл да се подстриже.

Двамата нападатели избягали от местопрестъплението със сиво „Ауди“. Минути по-късно районът бил блокиран от полиция. Снощи се заговори, че има задържани, но официално потвърждение все още няма.

„Нашето момче просто е било на грешното място в грешното време. Двамата, за които се говори, че са иракски кюрди, са отишли да убият собственика на бръснарския салон за неуредени сметки от нелегален бизнес. Той също е кюрд. Такъв е и убитият предния ден в предградието „Норебро“, разказва роднина на Тунджай.

Разкритие: Иракски кюрди убили 17-г. тийнейджър от Кърджали в Копенхаген заради смайваща причина СНИМКИ

Снощи служители на българското МВР са посетили семейство Сабри в „Боровец“, за да ги информират за разигралата се трагедия в Копенхаген. Опечалените веднага потърсили близките си в датската столица за повече информация, но официалните сведения са оскъдни. До обяд днес копенхагенската полиция не казваше дори възрастта на убития в салона.

Стана ясно е, че работната версия на разследващите е за връзка между разстрелите в „Норебро“ и „Родевре“. В първото предградие в гръб е прострелян мъж, като полицията е арестувала двама пристигнали от Швеция кюрди. Единият, на 21 години, е лежал в затвора.

„Бащата на Тунджай – Ердинч, и чичо му Тунджер са много добри фаянсаджии. Работели са на обекти в Дания. Печелеха добре, издигнаха хубави къщи тук. На Тунджай също му харесало там и след като приятелят му Ахмед го научи на бръснарлък, преди година замина за Дания да припечели пари и да отвори свой салон в Кърджали. При кюрдина нещо не му харесвало заплащането и преди седмица позвънил на майка си, за да каже, че ще се връща, но виждате какво се случи“, добавя съседът.

Според неофициална информация „патронът“ на Тунджай бил част от наркогрупа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!