Калина Сакскобургготска бе хваната да шофира с над 1,5 промила алкохол, след като е блъснала бариера на паркинг в хотел в Боровец. Самоковската прокуратура вече й е повдигнала обвинения, но скандалът около случая се разраства.

Княгинята обвини служители, че са проявили насилие над нея. Именно на тези обвинения побърза да отговори наемателят на хотела, на чийто паркинг е станал инцидентът. Именно негови служители подават сигнал към полицията за случката.

„На мен ми се обадиха моите служители, че дама с кола се удря два пъти в бариерата и е опитала да избяга. Те казаха, че тя е била видимо доста пияна. Засякох се с полицейска кола точно на Боровец и с нея пристигнахме едновременно на мястото на инцидента“, поде той в ефира на Нова тв.

„Дамата се разхождаше по паркинга неадекватна, явно употребила алкохол. Говореше си сама. Тя беше боса. Документи няма, каза, че не знае как се казва. Би трябвало да има ЕГН, но не помнила кое е. Каза, че е на разходка да си купи храна“, добави той.

„Тръгна да набира телефон и им каза, че сега ще им обяснят, че трябва да я пуснат, но никой не я отрази. Тогава започна и тяхното разследване“, спомни си той.

„Не искам нито популярност, нито да съм в центъра на всички предавания. Първо даже не я разпознах дамата. Тя първо не изглежда, както на снимките в интернет. После я позна един от полицаите“, каза той

„Наш служител не й е реагирал агресивно. Дамата е ударила един път бариерата, после е щяла да удари момче на паркинга. Нашият служител след втория удар по бариерата, й взима ключа. Тя го е ударила три пъти по скулата с телефона. Пак е звъняла на някого и е гонила служителя ни. Казала, че ще му наредят ей сега да я пусне“, разказа той.

По думите му Калина е отказала да дава тест за алкохол, не е изпускала дори въздух. Опитвала се е да бави процедурата според наемателя на паркинг.

„Първо пристигна един господин, който започна да я подучва да казва на полицаите, че са я били на място. Първо тя каза, че аз съм я ударил. То беше интересен за всички този момент, защото аз дойдох заедно с полицията“, разказа той.

По думите му през цялото време след катастрофата служителка на резиденция "Царска Бистрица" тъпчела Калина Сакскобургготска с кисело мляко. Донесла ѝ между 6 и 8 кофички.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук