Поведението на софийската полицайка Симона Радева, замесена в ужасяващата катастрофа с Георги Семерджиев, повдигна редица въпроси за служителите на МВР.

Визията й, както и поведението на униформената, стартираха дискусия как трябва да изглежда един полицай и как той трябва да се държи. 99% от включилите се в нея са на мнение, че хората от системата на МВР трябва да са еталон за поведение,  както по време на  служебните им задължения, така и след края на работния ден.

Оказва се, че Радева не е изолиран случай. TrafficNews даде гласност на подвизите на двама полицаи от Хасково. По време на дежурство, двамата вместо да следят за пътната безопасност и обществения ред, моделират клипчета в Tik Tok.

Видно двамата злоупотребяват със служебните атрибути, като използват синята лампа, маски и служебните им оръжия, за да направят атрактивно видеото. Единият от полицаите, очевидно почитател на поредицата за Батман, се появява в мрежата с фълтър на Жокера. 

Единият от полицаите е Петър Накев, който заедно с партньора си, влязоха в новините с положителната си постъпка. В края на 2021 година от дирекцията в Хасково похвалиха Накев, който е отказал 50 лева подкуп от неизряден водач на мотопед.  

Вторият път, в който той влиза в новините, обаче определено не е в тази графа. Злоупотребяването със служебните атрибути и патрулната кола заради слава във Фейсбук е най-малко укоримо. Да не говорим, че докато двамата си правят клипчета, покрай тях може да мине следващият Георги Семерджиев… Всичко това обезценява полицейския пагон, който без  това е на доста ниско място в стълбата на общественото мнение.