Бившият арендатор на язовир в Брезнишко Йордан Марков улови на плувка 21-килограмов амур.

57-годишният мъж лови на плувка на баластриера Казичене (със ски вле­ка) в горещ августовски ден. Захранил е с ца­ревица място с дистанция от около 20 метра, където има 4 метра дълбочина. Играе вабанк и чака едри риби. Но по обяд вече става много горещо и все още нищо не е хванал.

Тъкмо мисли да приключва мисия­та на баластриера Казичене безславно, когато нещо натиска и след засечката започва тежка битка с голяма риба. Лови с мачова въдица на монофилно влак­но 0,16 мм и кука №7. Линията е привидно здрава, но не за толкова голяма съпротива. Следват безброй рънове и писъци на аванса.

В хода на битката разбира, че има работа с бял амур, понеже след много перипетии ри­бата започва да показва признаци на умора и я вижда на повърхността. Но кепът му е без­надеждно малък, за да завре това туловище в него. На помощ му се притича колега с го­лям кеп и в крайна сметка съумяват да вкарат амура вътре. Претеглят го на място – тежи 21 килограма, пише slrb.bg.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Амурът е личен рекорд на Йордан Марков в неговата риболовна практика и много се гордее с това. Даже по повод слуката е почерпил всички рибари в квар­талното заведение.

Данчо, както му казват близ­ките хора, е изявен плувкаджия и друг вид риболов не признава. На по-млади години е практику­вал и стопански риболов, по­неже е държал арендован язо­вир в Брезнишко. Сега е само любител.

През последните 4 години се е наложило да изо­стави забавленията с въдица заради други ангажименти, но от това лято се връща и вече няма намерение да прави таки­ва пропуски. Разбира се, само и единствено с плувкаджийска въдица в различните й вариан­ти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук