13 контролно-пропусквателни пункта има на територията на Пловдив. Униформените призовават гражданите да пътуват само при необходимост. 
 


Полицаите припомнят, че всеки трябва да има в себе си документ за самоличност и декларация, която да удостоверява причината за пътуването. Все пак към този момент към всеки случай ще се подхожда индивидуално. На пропусквателните пунктове вече са се образували големи тапи и задръствания. Проверяват се също така и пътниците във всички автобуси, които напускат и влизат в града. 

Вече ви показахме каква е ситуацията на КПП-тата в столицата. 
 

БЛИЦ припомня, че правителството въведе нови забрани заради ситуацията в страната. След заповед на министър Кирил Ананиев се забранява излизането в паркове, градинки, на всякакви открити и закрити публични места, с цел ограничаване на болестта. Забранява се напускането и влизането в градовете без основателна причина, а за пътуването е нужно да бъде показана специална декларация. 

На входовете и изходите на всеки град има направени специални пропусквателни пунктове, на които униформени ще следят за спазването на забраните. 

Парични глоби и затвор грозят нарушителите.

Забранява се посещаването на магазини и аптеки на лица до 60-годишна възраст в диапазона 8:30 - 10:30 часа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!