Битката за живот загуби още една родилка у нас. Както БЛИЦ писа, тя е издъхна в болница в Бургас, след като е била интубирана и под изкуствена кома заради усложненията от коронавируса. 

36-годишната художничка Лора Янева е била бременна в шестия месец. За недоносеното дете се грижат неонатолози, съобщава bTV. Приятели на жената споделят, че тя е била върната от болницата заради липса на места и приета дни по-късно. 

От държавната болница отричат. Разпоредена е проверка по случая, която трябва да установи има ли извършено нарушение.

Шефът на УМБАЛ Бургас с подробности за починалата от К-19 бременна художничка

Колегите и приятелите ѝ я описват като лъчезарна и позитивна личност. Тя е участвала в редица благотворителни инициативи, любим арт-терапевт за деца и младежи с увреждания. 

Последните ѝ творби могат да се видят в бургаски парк, където Лора е оцветила пейките, приличащи на лодки. Зам.-кметът по културата в Бургас – Диана Саватева разказа, че художничката се е включила като доброволец още при първата вълна на коронавируса у нас.   
Проговори съпругът на младата родилка Лора, която умря от К-19

„Изключително позитивна, със свежо въображение, човек с голямо сърце. Спомням си разговора ни преди година, когато разбрах, че тя иска да се включи в доброволчеството. Малко по-късно загуби първото си дете, но тя не се отказа и продължи да помага“, разказа Саватева.