Родители на дете с повръщане и коремни болки ругаха и обиждаха лекарка в Спешно отделение в Шумен, бащата бил изведен от охранител, но майката се нахвърлила да я души. Нападението се разиграло в първите часове във вторник, когато д-р А.А./25 г./ била нощна смяна, уточнява "Труд".

Минути след 02 часа започнали да пристигат пациенти с еднакви симптоми на хранително отравяне, всички идвали от сватбено тържество. Сестрата извикала дежурната лекарка и д-р А.А. влязла в регистратура, за да обсъдят как да действат бързо. В това време прозорчето отворили родителите, бащата настоявал веднага да се помогне на детето им. Държал се грубо.

Сестрата започнала да звъни в детско отделение за педиатър, но обидите не секвали.

"Опитах се да го успокоя, но той продължаваше, неудобно ми е да повторя думите му. Отворих вратата на регистратура, но те тръгнаха срещу мен. Охраната изведе бащата, но майката ми се нахвърли с две ръце. Стисна ме за врата и ме разтърси. Крещеше, че за детето си ще направи всичко, дори ще ме убие", разказва лекарката.

Не помни как се е освободила и колко време е продължила атаката. На мястото била извикана и полиция.

"През цялото време си мислех - лекар съм, отговарям за пациентите", връща се към преживяното д-р А.А. Намерила сили и прегледала всички над десет души, въпреки че самата тя започнала да повръща.

Поставила инжекция и на детето, което първо било консултирано от педиатър. Категорична е, че в работата й не е имало забавяне, а състоянието на нито един от пристигналите не било спешно.

След инцидента, лекарката с 10-месечен стаж само в Спешното в Шумен, не се е връщала на работа. Казва, че се чувства унизена и обидена, не е сигурна дали ще продължи в същото отделение.

Междувременно стана ясно, че по случая е образувано бързо производство, а нападател на докторката е жена на 28 г. от шуменското село Каспичан. Фамилията й се завърнала от Холандия за лятната ваканция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук