Четирима младежи са задържани във връзка с тежко криминално деяние в Своге. Това съобщиха от ОДМВР - София.

Вчера в Районно управление - Своге постъпил сигнал от 21-годишен мъж от село Реброво, че за времето от 4.00 до 13.00 часа на 1 януари, в къща в Своге, чрез употреба на сила и заплашване, е бил противозаконно лишен от свобода.

В хода на предприетите първоначални действия по разследването е изяснено, че пострадалият е празнувал настъпването на новата година в компанията на други младежи. Около 4.00 часа сутринта е бил завързан от тях и му е бил нанесен побой.

Последвало телефонно обаждане до майката на потърпевшия, при което един от извършителите се представил за кредитор и изискал от жената определена парична сума, дължима според него от сина й, която да предаде в района на жп гарата. След получаването на парите, младият мъж е бил освободен. Според заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза му е била причинена лека телесна повреда.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване на въпросния адрес, където открили и иззели веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпно деяние.

Четиримата 19-годишни младежи, които са били в къщата по време на деянието, са установени и задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по пълното му документиране продължават под наблюдението на Районна прокуратура-Своге.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!