Най-атрактивната класна стая на открито – в парк „Минерални бани“, днес изглежда в потресаващо състояние. Вандали са потрошили съоръженията, създадени за бургаските деца от учениците и преподавателите от СУ „Константин Петканов“, пише Флагман бг.

За посегателството съобщи директорът на ЦАО „Освобождение“ (ж.к.“Славейков“, кв. Лозово, кв. Банево и кв. Ветрен) Тодор Колев. Той публикува и снимки, на които се виждат разрушенията.

„Рядко си изпускам нервите, но това вече е прекалено! Това може само болен, надрусан и още нещо мозък да го направи. Да потрошиш една хубава ученическа стая на открито - какъв човек трябва да си, за да го направиш?

Какво трябва да ти е възпитанието, за да го направиш? Родители, моля ви, говорете си с вашите деца, обяснявайте им какво е редно и какво не! Няма да се откажем да правим, но трябва ми вашата помощ за да запазим направеното!“, каза районният кмет.  

За съжаление точно около зелената класна стая няма камери, но в района има и няма да е толкова лесно за полицията да открие вандалите.  

Мястото бе превърнато в пъстра и весела класна стая точно преди една година от ученици и преподаватели в СУ „Константин Петканов“. През пролетта на м.г. те „осиновиха“ малък терен в парка и оттогава непрекъснато го облагородяват и изпълват с нов смисъл. Класната стая е „отворена“ постоянно за занимания сред природата.

Бяха монтирани импровизирани чинове, за направата на които бяха използвани стари. Децата бяха поставили и стилна пощенска кутия под дърветата, като ролята й е всеки гост да опише и остави там своя спомен, преживяване или впечатления. Днес няма и спомен от първоначалния й вид.

Децата са вложили цялата си любов при създаването на класната стая на открито и едва ли, докато са работели по проекта, са и подозирали, че някой може да го разруши.

 

Снимки: Флагман бг