Плъзна нова измама покрай истерията с коронавируса и липсата на предпазни маски в аптечната мрежа. Жертва на злоупотребата стана младо семейство от Созопол.

Днес около 12:30 ч. 33-годишен мъж от морския град пристигнал в Бургас, за да си получи пратката с медицинските маски, поръчани от съпругата му по интернет. Тя се е уговорила с частно лице от София. Поръчала е 400 броя маски - 4 кутии с наложен платеж, които били изпратени без услугата "Преглед на съдържание". 

След получаване на пакета и заплащане на стойността му от 134 лв. в офиса на куриерската фирма, намиращ се в партера на бл. 186 в жк "Изгрев", созополчанинът открил в него празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка вместо медицински маски.

По случая е образувана преписка.

В тази връзка ОДМВР-Бургас предупреждава за пореден път при поръчки по интернет да се ползва опцията “преглед на съдържание” преди да се осъществи наложния платеж. Поръчките да се правят през официални online търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи!