Викове, обиди и физическа разправа белязаха днешното заседание на общинския съвет на Шумен. До неприятната сцена се стигна по време на обсъждане на докладна за общинско финансиране /15 000 лв./ на Скаутския клуб, внесена от съветника Добромир Драев, пише "Труд".

По време на дискусиите Драев първо реагира остро срещу кмета на Шумен Любомир Христов. Той се разгневи и срещу съветника и бивш кмет на Шумен Красимир Костов, който обяви, че през годините скаутите са били многократно финансирани и са получили 100 000 лв.

С думите "Няма да лъжеш, ти кого лъжеш? Една стотинка не сте дали ..." Драев се изправи срещу Костов и го блъсна в гърдите и прескочи седалки в залата. Няколко съветника едва предотвратиха по-сериозна разпра. Камери на ТВ Шумен, който са на място и предават директно заседанията, са запечатали напрежението в залата.

След 10 минутна почивка за потушаване на страстите съветниците отново влязоха в сесийна зала, но скандалът се разгоря повторно. Този път заради изказани съмнения от страна на Костов, че колегата му може да е употребил наркотици. В отговор за доказване на противното дори бе извикана полиция.

В крайна сметка при гласуване финансирането за скаутите бе отхвърлено, само 17 от съветниците бяха "за".

Сесията продължи с други точки от дневния ред, а Драев изпълни молбата на председателя на общинския съвет Ася Аспарухова да напусне залата.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!