Бременната Петя Дикова, която е прочута като културната водеща, канеща най-много фолк звезди на минута ефирно време, получи забрана да отразява лекия жанр в предаването си „Култ”. Тя вече няма право дори да споменава пред камерата имена на хора, които могат да бъдат свързани с думата „чалга”.

Забраната в студиото на „Култ” да влизат представители на най-популярния музикален стил в България идва от Борда на директорите на Би Ти Ви, твърдят запознати. Според тях причина за рестрикцията била масираната критика от страна на зрители, недоволни, че Пипи пълни ефира предимно с чалга. Само допреди няколко месеца фолк звездите бяха абонирани за шоуто на Дикова, която обича да се хвали, че „само едно „ура” ни дели от „култура”.

Знае се например, че „Култ” е любимата трибуна на чалга дивата Емилия. Печално известната с любовните си истории певица държала да представя при Петя всички свои нови клипове, като не искала дори да чува, че има и други предавания из родните телевизии. Тя е давала в шоуто интервюта за своята бременност, за промените в теглото си, за любовните си отношения, обсъждала е всякакви въпроси, от които клюкарите и феновете ѝ се интересуват. 

При Пипи на гости са били също Борис Дали, Фики Стораро, неговата кума Галена, бившата ѝ най-добра приятелка, а сега – заклета врагиня Преслава. Последната избира „Култ”, за да разкаже за първи път за връзката си с Павел Лазаров, от когото наскоро роди момиченце. Фолк звездата Джена заедно с мъжа си Наско и неговите родителите са посрещали водещата на „Култ” в дома си, а легендата на жанра Ивана е първи гост в предаването за сезон 2016 г. – поканена беше с идеята да донесе късмет. Тя подарява на Петя фигура на маймунка, тъй като 2016-а е година на маймуната. Играчката все още е в студиото на Дикова, но Ивана вече била персона нон грата за шефовете в телевизията. Те не позволявали нито да се отразяват събития, свързани с лекия жанр, нито да се споменава хора, които могат да предизвикат у зрителя асоциации с него.

Изключение от правилото правели само две певици от фолк сцената – Анелия и Камелия. За първата се правел компромис, тъй като има роля в сериала на Би Ти Ви „Скъпи наследници”. Гостуването ѝ се разглеждало като реклама за медийната група. Камелия пък била допускана, тъй като трети пореден сезон е съдия в шоуто „Гласът на България”. На нея гледали като на „наш човек”.

Ветото над чалгата важало не само за „Култ”, но и за всички други продукции в Би Ти Ви. Изключение правели само „Папараци”, „Шоуто на Слави”, а в някои случаи и „Преди обед”, тъй като са външни продукции, пише "Уикенд".