Народната певица на годината в родиня фолклор Поли Паскова снощи направи истински фолклорен шоу спектакъл пред препълнената зала 1 на НДК, предсатвяйки концерта “Свята земя, българска”. На грандиозното събитие присътваха повече от 50 кмета на общини от различни краища на България. Бившата баскетболистка отдавна се радва на любовтта на повечето родни градоначалници, които вчера станаха на крака да я аплодират.
 В продължение на повече от 2 часа бившата баскетболистка представи истинско зрелище на хората, присъствали на концерта. Огньове, фойеверки, танцьори с камшици и ленти, кукери, разнообразни носии и истинска качествена музика представи високата близо 2 метра изпълнителка. Концертът започна със стари и автентични фолклорни песни, а завърши с авторска модерна народна музика, която е включена в последния диск на певицата. По време на представянето на творчеството си, Поли Паскова смени три тоалета. На сцената й помогнаха извивайки гласове и родопският народен певец Николай Славеев, кметът на община Раднево Нончо Воденичаров, както и колегата й Борис Дали.  
“В последно време за нашите си празници започнаха да канят сръбски изпълнители - негодувам срещу това и правя каквото ми е по силите, за да върна отново любовта на българите към българския фолклор", заяви Паскова преди концерта и наистина спечели сърцата на всички в залата.
След завършване на спектакъла, сцената на най-голямата зала в България заприлича на цветарски магазин, след като изпълнителката получи над 200 букета, като първият беше от премиера Сергей Станишев.
/Милан Николов, БЛИЦ