Заподозряната за смъртта на съпруга си Анита Мейзер има миома и затова се наложило да бъде извеждана за изследвания, разрешени от съдия. Според нейни съкилийнички заболяването й дало повод на адвоката й Петър Чалъмов да поиска освобождаването й срещу по-лека мярка.


"Анита може да бъде пусната под домашен арест, подписка или парична гаранция, за да се лекува, и това е наложително.

В противен случай се нарушават човешките й права, категоричен е Чалъмов. - Обстоятелствата позволяват това, защото в момента госпожа Мейзер лежи без присъда повече от година за убийство по непредпазливост. Това е прецедент".

Мейзер бе осъдена на три години затвор за смъртта на съпруга си - културиста Николай Димов. Мъжът й бе открит задушен със свински опашки в дома на скандалната силиконка на 15 август 2016 г. Първоначално тя бе осъдена ефективно, но Апелативният съд във Варна върна делото за преразглеждане. Оказа се, че има процесуални нарушения.

Когато процесът започна отначало, Анита се отказа от показанията си, като заяви, че е била подведена от прокурора. "Каза ми, че 99% ще получа условна присъда, ако призная всичко - че съм убила Николай и за подкупа. И аз се подведох, бях в шок", обясни пред магистратите Анита.
Следващото заседание е насрочено за 4 септември. Дотогава Мейзер остава в затвора, освен ако съдиите не се смилят и не я пуснат другата седмица. Медицинските й изследвания не били никак цветущи, пише ежедневник.