Семейство Стораро отидоха на стадион Локомотив в София, за да отбележат празника Рамазан Байрам, информира "Монитор".

За първи път над 2000 души от мюсюлманската общност в столицата се събра за молитва на открито заради епидемичната обстановка, която не позволява събиране в джамия. Сред тях бяха популярните певци Тони Стораро със синовете си Фики и Емрах.

Победителят от „Като две капки вода“ пусна и кратко видео в социалните мрежи от молитвата.

Послание за празника отправи и певицата Есил Дюран:

Честит 24 май, скъпи приятели!
Честит Рамазан Байрам на всички, които празнуват и почитат този празник! Възпитана съм в духа тази религия, а дали и как вярвам решавам лично аз да, вярвам, че Аллах или бог живеят в ума, душата и сърцето на всеки, за който законите на Вселената са от значение. Аллах е в мярката, в музиката, в тревата, дървото, птиците, в хляба, в искреността и в онази всеобхватната любов, която често бъркаме с желание, изгода или я превръщаме нагло в чисто лицемерие. Не е в бурката, не е в дрехата, не е в чашата, не е в джамията“.

Колегата им Орхан Мурад пък поздрави мюсюлманите с клипа Bahar yagmuru. „Приятели, в навечерието на нашият свещен Рамазан Байрам, искам да ви почерпя с една моя песен! Песента за пролетния дъжд, който носи любов и чистота. Нека с това да бъдат пълни и нашите души!“, добави незрящият музикант.