Българското издание на сп. Cosmopolitan отбелязва своя пети рожден ден със специален брой. За екипа на редакцията това е точното време да си даде сметка какво се случи през това време.
„Всяка наша читателка е част от история на списанието и заедно се потапяме в спомените, връщайки се към старта на българския Cosmopolitan през 2004 година, когато на корицата на първия брой блестеше Анджелина Джоли, а като специален гост в България пристигна първата Cosmo-дама Хелън Гърли Браун. Обръщаме специално внимание на конкурсите „Усмихната Успешна Удивителна“, на уникалните партита на списанието и на прочутия „Спринт на високи токчета“, чийто трети старт предстои през август във Варна“, разказва идеята на броя главната редакторка Детелина Стаменова.
В този брой екипът на списанието прави класация на 50-те най-добри съвета за изграждане на успешна връзка. Отбор от звездни психолози, консултанти и специалисти разкриват вярната формула за вечно разбирателство и любов. В броя са включени и три статии, публикувани през годините и избрани от редакторите като „най-доброто от най-доброто“ по темите любов, секс и лично развитие.

От старта на списанието в България до днес Cosmopolitan продължава да е лидер сред женските списания с тираж от 60 000 броя, и с над 450 000 читатели всеки месец, като интересът към изданието непрекъснато се покачва.
Издателят на Cosmopolitan в България - Санома Блясък България АД, издава също National Geographic България, NG Kids България, модните издания ELLE и Harper*s BAZAAR, най-продаваните списания у нас “Блясък” и “Журнал”, луксозното lifestyle издание “Максимум”, както и светското списание Story, списание “Тя!” и списание “Моето дете”. Компанията е и онлайн издател на: www.nationalgeographic.bg, www.cosmopolitan.bg, www.bliasak.bg и www.rozali.com. /БЛИЦ