Брадясал и неподстриган, Владо Пенев мяза на бездомен старец, пише "Уикенд". Не е лошо понякога в човек да има и малко суета. Бившият министър на културата е пример за това как не трябва да се носи по улиците един мъж – брадясал, неподстриган и обул провиснал анцунг.
Вече трета година талантливият актьор не се разделя с неугледното си мръсно-сиво спортно долнище. На премиери на филми, на снимки и на репетиции, той винаги ходи с тази загубила представителност дреха. А костюмите, които носеше в месеците на министерстването си, прашасват в гърдероба му и служат за храна на молците. 

59-годишният Пенев съвсем замяза на дърт клошар, когато преди време реши да си пусне брада и да преустанови посещенията си при фризьор. Сега бузите му са покрити с гъста бяла четина, а посребрялата му коса толкова е пораснала, че актьорът я защипва с фиби, ластици и шноли на темето си, та да не му влиза в очите.

В този ужасен вид го засякоха папараци в центъра на София. Пенев крачеше към Малък градски театър „Зад Канала”, където играе в няколко постановки.