Изминаха цели 25 години от излъчването на първия епизод на „Приятели“, който се превърна в хит буквално за една нощ. Симпатичните и усмихнати актьори за кратко време станаха обожавани герои по целия свят. През този период Кортни Кокс се справя с трагедия, която разбива сърцето й.

Една трудна житейска ситуация преживява актрисата, която трябва да бъде усмихната и щастлива на снимачната площадка, а зад камерите плаче и е депресирана. А именно, подобно на героинята си Моника, Кортни преживява големи трудности в опитите си  да разшири семейството си, въпреки че отчаяно го иска.

В сериала Моника Гелър се опитва да има дете от Чандлър Бинг (Матю Пери), а известната актриса изпитва подобни проблеми в реалния живот. По това време тя преживява няколко спонтанни аборта.

"Беше наистина трудно", казва актрисата, която не крие битката си и говори пред NBC за това. "Спомням си, че веднъж докато снимахме „Приятели“ направих спонтанен аборт, а Рейчъл роди момиченце. О, колко трудно и ужасно беше да си смешен и забавен в такъв момент", казва тя.

Кортни се жени за Дейвид Аркет през 1999 г., а след това двамата срещат трудности около зачеването.

„Всички в семейството ми имат деца и никой не е имал този проблем, така че си помислих, че и аз няма да го имам, но след като забременях доста лесно, беше трудно да задържа плода“, казва известната актриса и обяснява, че тялото й създава антитела, които атакуват плода.

Затова се налага да прибегне до изкуствено оплождане, в резултат на което ражда дъщеря си Коко през 2004 г., два дни преди 40-ия си рожден ден.

Днес Кортни е на 56 години и може да се похвали с изваяна линия и топ форма, за която й завиждат много от по-младите й колежки, но лицето й все още привлича голямо внимание, макар, че тя не се притеснява от това.

В интервю актрисата признава, че много трудно се справя със стареенето и преди време се подложи на четири пластични операции. За сега обаче е решила да сложи край на подобни процедури и иска да остарее достойно.

"Въпреки че трябваше да приема да остарея, ми беше трудно. Но сега приемам себе си. Мисля, че съм в жизнен етап, в който се чувствам добре такава, каквато съм. Има неща, за които съжалявам. Добре е, че всички негативни последици от операциите изчезнаха. Сега моят девиз е: нека всичко бъде естествено“, казва актрисата.