Нашият живот мина в преход. Толкова години, 31 години преход.

Очаквах много промяна да има в България. Това е един смислен човешки живот. И когато виждам накъде отиват нещата – много трудно се движат нещата... Това е една от причините да замина в чужбина, каза в предаването „На фокус” по Нова телевизия Васил Василев-Зуека.

„В Европа законите се спазват. В България това със закона го минаваме метър”, добави той, уточнявайки, че конкретна причина за решението му да напусне страната няма.  

„Има едно натрупване, което ковид кризата преля чашата и трябваше да се взимат скорострелни решения. Още повече, че малкият започва първи клас. Това е една от конкретните причини.

Доста хора ми казаха, че това е много смела стъпка, казаха ми, че не биха го направили и дано се окажем прави.

При нас с Ани някак си нещата не са сякаш сме бегълци. Ние продължаваме да работим с България, откривам изложба сега.
Продължаваме да живеем в България, с България, ще гласуваме, когато му дойде времето”, каза още Зуека.

Той не пожела да разкрие къде точно се намира в момента. „Няма тайнственост къде съм. Цял месец всички се занимават с мен, на хората им писна от тази работа”, заяви той.

„Ако кажа на милион и половина, които гледат в момента, всички ще разберат къде точно живея. Защо? На хората им писна от тази работа, месец и половина се занимават с мен. Аз живея в "Зона Б 5" и ако ми дойдат милион и половина на гости ще се притесня, ти обаче в чужбина защо криеш", настоя Лора Крумова.

„Не крия, просто няма смисъл - границите са отворени винаги съм бил на път, това не е най-важното”, подчерта актьорът.

По повод критиките за картините си, които отнесе от именити художници, Зуека сподели, че е чул „тежки определения” по свой адрес.

„Свиква се, от 31 години хората пишат за мен. Но е обидно, имаше такива определения, и то от големи художници, академици. Определения, които не бих казал дори на най-големия си враг, ако има такъв. Всеки да си греда работата. живеем в пазарна икономика и всеки продава. Живея в нета, продавам там”, отсече той.