Автомобилният салон в Париж, който е един от най-големите международни автомобилни форуми, отвори врати. Тази година премиерите въобще няма да са малко, въпреки че автомобилните производители като Volkswagen, Ford, Nissan, Fiat и Volvo, а също и Alfa Romeo и Bentley решиха да пропуснат изложението.

Световното изложение във френската столица, известно като Mondial de l'Automobile, тази година празнува своята 120-а годишнина. По този повод в столицата на Франция се състоя автомобилен парад. Макар тази година отново да се забелязва липса на участници, феновете на автомобилите ще могат да се порадват на най-новите творения на компании, като Renault, Peugeot, Citroen. Своите най-нови коли ще представят още съседите от Германия, и Италия, чехите, и испанците, компаниите от Южна Корея, Япония и Китай. 

За широката публика изложбеният комплекс Paris Expo ще бъде отворен от 4 до 14 октомври. Билетът ще струва 16 евро.  

Автомобилният салон се провежда веднъж на две години, редувайки се с този във Франкфурт: така, през 2016 година шоуто се проведе в изложбения комплекс с размер от 155 баскетболни игрища. Посетителите бяха почти 1.1 милиона, а журналистите над 10 000 от над 100 страни. 

Тази година организаторите се надяват автомобилното шоу да се радва на още по-голяма посещаемост. 

Вижте кои ще са най-важните премиери по време на салона.

За да видите кои са едни най-интересните автомобилни премиери на изложението в Париж, четете auto.blitz.bg.