Двойно отличие за изцяло новия електрически Ford Mustang Mach-E, с максимални 5 звезди за безопасност и зелен рейтинг от независимите организации Euro NCAP и Green NCAP. Изцяло електрическият SUV получи вече над 20 награди и признания за разнообразните си качества и функции – от интериорен дизайн до свързаност.

5-звездната оценка за безопасност на Euro NCAP имат вече шест електрифицирани леки автомобила от моделната гама на Ford
 
На 27 октомври 2021 г. Ford Mustang Mach-E добави към нарастващия си списък с награди и признания перфектен двоен комплект с по 5-звезди, присъдени от Euro NCAP и Green NCAP.

Изцяло новият, изцяло електрически SUV на Ford получи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност и безвредност спрямо околната среда.
92% защитеност на възрастни пасажери и 86% защита за деца е резултатът на Mustang Mach-E в безапелационно строгите краш-тестове за безопасност на пътниците при катастрофи.

Стандартните за изцяло новия автомобил технологии в помощ на водача, включително интелигентния адаптивен круиз контрол със системи за старт-стоп и за придържане в центъра на лентата1, асистентът за предпазване от сблъсък с автоматично аварийно спиране1, и системата за спазване на лентата с асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле1, също допринесоха за отличния рейтинг по безопасност. Mustang Mach-E получи максимални оценки за своите технологии за придържане в лентата.

С нулеви емисии от ауспуха благодарение на задвижването от електрическа батерия, която предлага чист пробег на ток до 610 км по WLTP2, Mustang Mach-E получи също така най-високите оценки от страна на Green NCAP в тестовете за чист въздух и нисък индекс за отделяне на парникови газове.

94-процентовият резултат за енергийна ефективност включва максимални оценки в лабораторните тестове за работа при студени и топли условия.

„Mustang Mach-E е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, затова можахме да разгърнем безопасността и екологичните характеристики в изцяло новия му дизайн от всеки възможен ъгъл“, каза Стюарт Саутгейт, Директор Инженерингова безопасност във Ford Европа. „В резултат клиентите ни могат да са  уверени, че автомобилът им се грижи за тях точно толкова добре, колкото и за околната среда.”

Новите признания от Euro NCAP и Green NCAP се добавят към списъка от над 20 отличия за Mustang Mach-E от целия ​​свят – от наградата iF DESIGN AWARD за интегрирането на първокласните високоговорители от аудиосистемата B&O Sound System3, до спечелването на награда за свързаност от MOTUL за технологията на Ford SYNC от следващо поколение.
Mustang Mach-E е един от шестте електрифицирани модела на Ford с максималната 5-звездна оценка за безопасност от Euro NCAP, сред които са още Ford Puma, Kuga – включително Kuga Plug-In Hybrid и Kuga Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid, Focus и Fiesta.


 
# # #
 
1 Функциите за активна безопасност в помощ на водача са допълващи и не заместват вниманието, преценката и необходимостта от контрол върху автомобила.

2 Ford Mustang Mach-E осигурява до 610 км по WLTP хомологиран чист електрически пробег при конфигурация със задно задвижване и батерия с по-голям капацитет.

Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2-емисиите и електрическия пробег са определени съгласно техническите изисквания и спецификации на последните изменения от Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151. Приложените стандартни процедури на тестване позволяват сравнение между различни типове автомобили и различни производители.
 
3 iF DESIGN AWARD 2020 в продуктова дисциплина.
 
За повече снимки и видео: https://euroncap.newsmarket.com/IMAGES-AND-VIDEOS/ford-mustang-mach-e---euro-ncap-2021-results---5-stars/s/7e4bd296-db3b-42c6-8748-4265af86e601
 
 
# # #
За Ford Motor Company
Ford Motor Company е глобална компания със седалище в Диърборн, Мичиган, САЩ. Компанията проектира, произвежда, продава и обслужва пълна гама камиони, лекотоварни, пикапи, еднообемни и леки автомобили – включително все повече от електрифицираните им версии – както и луксозната марка Lincoln. Предоставя финансови услуги чрез Ford Motor Credit Company и има водещи позиции в електрификацията, решенията за мобилност, включително автономни превозни средства и услуги за свързаност. Ford има около 186 000 служители по целия свят. Повече информация за Ford и неговите продукти, както и за Ford Motor Credit Company, ще намерите на corporate.ford.com.
 
Ford of Europe отговаря за производството, продажбата и обслужването на автомобилите с марка Ford на 50 отделни пазара, дава работа на около 43 000 служители в своите собствени или консолидирани смесени предприятия и приблизително 58 000 души, когато се включат неконсолидирани бизнеси. В допълнение към Ford Motor Credit Company операциите на Ford в Европа включват отдел за обслужване на клиенти и 14 производствени съоръжения (10 от които собствени и 4 неконсолидирани съвместни предприятия). Първите автомобили на Ford са изпратени в Европа през 1903 г. от САЩ, годината на основаване на Ford Motor Company. Европейското производство стартира през 1911 г.
 
Следете за актуални новини от Ford Bulgaria нашите Facebook страница, Instagram профил и интернет сайт.