Младеж на 20 години, който си няма идея как близките му ще ходят по съдилища, затвори, или направо - по гробищата, вдигна 260 км/ч с автомобил по Южната дъга на Околовръстното шосе на София, пише Труд бг.

Черният рекорд се оказа още по-внушителен, тъй като дизеловата двувратка “Ауди А3” е на преклонна възраст, гумите є са изтрити, а под капака є са монтирани мощни агрегати.

“Героизмът” щеше да остане незабелязан, ако самият шофьор не бе пуснал клип в социалната мрежа “Тик Ток”, завършващ с боен вик: “Хайде за Би Ти Ви новините!”. И понеже на автора акъл не му пречи, профилът е с истинското му име Николай К.

Само за 2 часа полицаите от КАТ-София издирили младежа и закарали “Ауди”-то му на каналите за преглед, за да го изследват за промени в конструкцията.

За това нарушение Николай може да отнесе глоба от 2000 до 7000 лв., вероятно по-голяма от пазарната цена на колата. Макар и млад, тиктокаджията вече е със сериозно шофьорско досие с 4 фиша и 2 акта за различни нарушения, едно от които е за каране без книжка.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук