Луксозният флагмен Volvo XC90 спечели наградата НАЙ-ДОБЪР ИЗБОР ЗА БЕЗОПАСНОСТ+ 2023 на Американският застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS). Това съобщение идва, след като IIHS завиши изискванията за НАЙ-ДОБЪР ИЗБОР ЗА БЕЗОПАСНОСТ (TSP) и НАЙ-ДОБЪР ИЗБОР ЗА БЕЗОПАСНОСТ+ (TSP+). В новите, по-строги критерии са включени по-добра защита от странични удари и подобрени системи за предотвратяване на инциденти с пешеходци.

Като част от визията на Volvo Cars, че никой не трябва да бъде сериозно ранен или убит в нов автомобил Volvo, компанията е поставила безопасността в центъра на всичко, което прави. „Volvo XC90 продължава да доказва, година след година, че е сред най-сигурните превозни средства на пътя“, казва Åsa Haglund, ръководител на центъра за безопасност на Volvo Cars.

Най-големите изменения в критериите идват от промяната на теста за издръжливост при удар на IIHS. Актуализираният тест включва 82 процента повече енергия и изисква превозните средства да постигнат приемлива или добра оценка, за да се класират за TSP и висока оценка за TSP+.

С награда TSP+ бяха отличени мекия хибрид Volvo XC90 и plug-in хибрида Volvo XC90 Recharge. В допълнение към високо оценената безопасност, XC90 Recharge предлага до 73 километра (WLTP) или 35 мили (EPA) изцяло електрическо шофиране. Устойчивостта за Volvo Cars е не по-малко важна, затова компанията има амбициозните цели да продава само напълно електрически превозни средства до 2030 г. и да стане въглеродно неутрална до 2040 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук