Компанията с най-дълготрайно присъствие на автомобилния пазар у нас, Мото-Пфое, която през 2021 г. чества 30 години от създаването си, инвестира и оперира няколко бързи зарядни станции в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Сега Мото-Пфое дава достъп до тази зарядна инфраструктура на всички собственици на електромобили. Групата започва  дългосрочно партньорство с най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили в България и региона, Eldrive. Зарядната инфраструктура става част от мрежата на Eldrive и ще може да се използва, както  от клиентите на Мото-Пфое, така и от всеки друг желаещ.

Всички потребители на електрически автомобили ще могат в реално време да получават информация за точната локация, статуса и други полезни данни. Същевременно, клиентите на Мото-Пфое получават достъп до най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили у  нас, тази на Eldrive.

Това е огромно предимство за тях, тъй като собствениците на електрически автомобили Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover ще се ползват от всички предоставяни услуги и преференциални условия. Зареждането в мрежата ще се осъществява чрез мобилно приложение или RFID карта.

Следващата стъпка напред в посока на електрификацията от страна на Мото-Пфое е енергията на зарядните станции да идва от възобновяеми източници, като вече са планирани първите действия. Мото-Пфое ще инвестира в поне още една точка на зарядни станции в София през 2021/2022 година.

Eldrive е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответния пункт за зареждане. Към момента мрежата Eldrive включва над 350 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

МОТО-ПФОЕ е една от първите частни автомобилни компании в България и единствената сред първоначално основаните, която продължава дейността си. Създадена е на 26 юли 1991 г. като собственост на германското дружество “Hugo Pfohe” GmbH и досега е една от водещите компании в страната, с уникален 360-градусов модел, осигуряващ всичко за автомобилите Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover.

Групата Мото-Пфое предлага в портфолиото си продажба и сервизиране на нови и употребявани автомобили, краткосрочни и дългосрочни наеми, фул сервиз, застраховки, резервни части, аксесоари, финансиране на автомобилни сделки. От края на 2017 г. компанията Мото-Пфое е част от световното семейство на Sumitomo Corporation.